10. januar 2012, Las Vegas, Nevada – Xperia S, prvi smart telefon iz nove serije Xperia NXT– sledeće generacije smart telefona marke Sony, predstavljen je na konferenciji za štampu kompanije Sony uoči Međunarodnog CES sajma 2012. u Las Vegasu. Novi Xperia S je Android smart telefon koji pruža neverovatan vizuelni doživljaj na HD ekranu visoke rezolucije, a 12MP kamera pravi fotografije za samo 1,5 sekundi od prelaska iz standby režima rada. Xperia S se takođe odlikuje snažnim 1.5GHz dvojezgarnim procesorom za brži rad.

Xperia S - crna i bela

Glavne karakteristike Xperie S

  • Reality displej od 4,3 inča sa Mobile BRAVIA® Engine sa ekranom u HD rezoluciji (1280 x 720), kao i prednjom (720p) i zadnjom (1080p) kamerom za snimanje u HD formatu.
  • 1,5GHz  dvojezgreni procesor za brzo pretraživanje i preuzimanje sadržaja koji može da se čuva u internoj 32GB fleš memoriji.
  • 12MP zadnja kamera sa Sony Exmor R™ za snimanje u pokretu i opcija Fastest Capture za fotografisanje za samo 1,5 sekundi od prelaska sa standby režima rada.
  • NFC (Near Field Communications) opcija za pristup sve većoj ponudi NFC aplikacija i servisa kao i Xperia SmartTags.
  • Xperia S nudi kompletan HD doživljaj na TV ekranu zahvaljujući deljenju HD formata preko DLNA, HDMI i korišćenju BRAVIA Sync za upravljanje Xperiom S preko vašeg daljinskog upravljača za TV kada je povezana na TV.

Sony Xperia S

Dizajn koji se odmah prepoznaje

Xperia S se odlikuje novim pristupom dizajnu koji se naziva ,,identitet ikone’’. Ovaj dizajn će biti primenjen na celoj seriji Xperia NXT, a glavna karakteristika mu je jednostavan i moćan izgled koji se odmah prepoznaje. Providni element na dnu stvara ikoničnu siluetu koja posebno ističe displej. Pored toga, omogućava efekte osvetljenja i sadrži komponente antene.

Korisnički interfejs je redizajniran kako bi se uklopio u minimalistički dizajn hardvera. Ekran ima novu pozadinu sa raznim bojama u pokretu koja ističe HD Reality displej i snagu dvojezgarnog procesora.

Sony Xperia S biće dostupna u dve boje – bela i crna, a u prodavnicama će se pojaviti krajem marta 2012. godine. Početna Android 2.3 (Gingerbread) platforma će biti unapređena u Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich) tokom drugog kvartala 2012. godine.

youtube link za mobilni pregled

Izvor

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.