Panasonic je najavio prototip pametnog telefona koji će se distribuirati širom sveta i predstavlja deo plana za povratak na globalno tržište. Objavljeno je par specifikacija i kompjuterski generisane slike telefona.

Prototip će imati ultra tanak dizajn, oko 7,8mm debljine, čime će nadmašiti Motorolu RAZR po dimenzijama.

Takođe će posedovati 4,3″ AMOLED ekran qHD rezolucije. Ekran se utapa u ivice telefona, čineći tanki okvir oko ekrana gotovo neprimetnim.

Panasonic smart telefon

Uređaj će najverovatnije biti na Androidu (ovo nije naglašeno, ali se zna da su im planovi vezani za Android platformu) i posedovaće NFC čip za kriptovanu komunikaciju iz blizine. U osobine telefona spada i otpornost na prašinu i vodu. Još uvek je nepoznata rezolucija kamere. Nažalost ovaj telefon ne spada u Lumix telefone sa optičkim zumom koje bi svi voleli da vidimo.

Telefon će se pojaviti na evropskom tržištu u martu 2012, a kasnije će se proširiti na svetsko tržište. Panasonic se nada prodaji od 1,5 miliona uređaja u 2012, a ovaj broj će se udesetostručiti do 2016. sudeći po planovima.

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.