Predstavljeni novi Sony Xperia NXT smart telefoni – Xperia P i Xperia U

Povezivanjem najboljeg od Sony tehnologije i vrhunske zabave, Xperia NXT linija je prekretnica koja donosi specifično Sony korisničko iskustvo sa međusobnim povezivanjem elektronskih uređaja, kojim korisnici mogu uživati i deliti sadržaj na ekranu koji im najviše odgovara, bilo da je reč o smart telefonu, TV-u, laptopu ili tabletu.

[box] 26. februar 2012, Mobile World Congress, Barselona: Sony Mobile Communications tokom MWC-a je predstavio najnovije članove svoje Xperia NXT linije – Sony smart telefone sledeće generacije, novi Xperia P i Xperia U. Dodatno, Xperia S, ultimativni HD smart telefon, u ovom trenutku se isporučuje na tržišta širom sveta, a prodaja počinje u Sony Style shop-u u Barseloni tokom Mobile World Congress-a. Xperia P i Xperia U biće globalno dostupni korisnicima u drugom kvartalu ove godine.[/box]

Uz dizajn smart telefona sledeće generacije iz Sony-ja, Xperia NXT linija odlikuje se trenutno prepoznatljivim izgledom. Ovi smart telefoni imaju intrigantne dizajnerske detalje, uključujući „providni element“ (“transparent element”), traku koja naglašava bazu telefona i integrira nevidljive komponente antene. Providna traka svetli kada korsinik prima poziv, SMS poruku ili obaveštenje.

Novi korisnički interfejs (UI) prati ista načela dizajna i unapređuje Android™ iskustvo nudeći bogat sadržaj i aplikacije jednostavnog i jasnog izgleda. Novi album, video plejer i muzički plejer donose neodoljivo zabavno iskustvo, a novi UI dizajn omogućava korisnicima da pristupe svojim omiljenim aplikacijama direktno sa zaključanog ekrana.

Xperia P – neverovatno iskustvo gledanja sadržaja

Sa aluminijskim kućištem izvedenim u jednom komadu, Xperia P prvi put na smart telefonima nudi WhiteMagic™ tehnologiju iz Sony-ja. WhiteMagic tehnologija pruža najsjajnije iskustvo gledanja sadržaja na ekranu: bilo da ste na plaži ili na snežnim padinama. Pametna energetska efikasnost (Smart effciency) znači da se svetlina displeja automatski prilagođava u odnosu na okolinu i na taj način se produžava trajanje baterije.

Novi SmartDock, ekskluzivno za Xperia P, nudi jednostavno povezivanje sa više ekrana, pretvarajući smart telefon u zabavni centar za dnevnu sobu. Koristeći daljinski upravljač za TV korisnici mogu jednostavno pregledati sadržaje na svom smart telefonu i gledati HD video, najnovije filmove ili serije na velikom ekranu.

Zahvaljujući USB podršci koju nudi SmartDock, mogu koristiti i bežičnu tastaturu i miš za pisanje mailova, pretraživanje sadržaja i postavljanje postova na Facebook ili gledati video sadržaj s YouTube-a na svom TV-u.

Karakteristike uređaja Xperia P:

 • 4-inčni Reality Display sa Mobile BRAVIA Engine-om.
 • WhiteMagic™ tehnologija ekrana za ultra jasno i energetski efikasno iskustvo gledanja.
 • 1 GHz dvojezgarni procesor za super brzi rad sa prostorom za skladištenje, kapaciteta 16 GB.
 • 8 MP kamera s jedinstvenim brzim fotografisanjem , HD snimanjem i Sony tehnologijom za snimanje 2D i 3D panorama fotografija.
 • Jednostavno HDMI i DLNA povezivanje za deljenje sadržaja na bilo kom ekranu.
 • Podrška za NFC (Near Field Communications) i pristup sve većem broju NFC aplikacija i usluga, kao i Xperia SmartTags.
 • Dostupan u srebrnoj, crnoj i crvenoj boji u aluminijskom kućištu napravljenom u jednom komadu.
 • Dolazi na Android platformi 2.3 (Gingerbread), nadogradnja na Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich) tokom drugog kvartala 2012.

 

Sony NXT
Sony - Xperia P, Xperia S i Xperia U serije

 

Xperia U – moćna Sony zabava u smart telefonu elegantnog i kompaktnog dizajna

Xperia U kombinuje moćnu Sony zabavu u telefonu koji se odlikuje elegantnim i kompaktnim dizajnom koji korisnici mogu personalizovati i spolja i iznutra. S xLoudom™ i Sony 3D surround sound audio tehnologijom integrisanim u muzički plejer, korisnici će uživati u jasnom i glasnom zvuku. Moguć je i streaming muzike s Xperia U na bežične zvučnike jednim dodirom koristeći DLNA.

U Xperia U providni element svetli u skladu sa bojom fotografija koje korisnik gleda u galeriji ili u skladu sa omotom albuma na kome se nalazi pesma koju korisnik u tom trenutku sluša. Xperia U može se personalizovati uz pomoć zamenjivih maski za bazu telelefona i tema da bi bolje odrazila raspoloženje i ličnost vlasnika.

Korisnici koji slušaju muziku na svojoj Xperia U mogu uživati u boljem kvalitetu zvuka uz elegantnu novu Smart slušalicu (Smart Headset) za Android smart telefon, koja nudi SmartKey – namensku taster za pokretanje aplikacije; dovoljno je da ga korisnik jednom pristisne da bi pokrenuo omiljenu aplikaciju.

Karakteristike uređaja Xperia U:

 • 3.5” Reality Display s Mobile BRAVIA Engine-om.
 • 1 GHz dvojezgarni procesor za super brzi rad.
 • 5 MP kamera s jedinstvenim brzim fotografisanjem , HD snimanjem i Sony tehnologijom za snimanje 2D i 3D panorama fotografija.
 • Jasno i glasno slušanje uz xLoud i 3D surround sound audio tehnologiju.
 • Dostupan u beloj ili crnoj boji, s roze ili žutom maskom za bazu telefona koje dolaze uz telefon.
 • Dolazi na Android platformi 2.3 (Gingerbread), nadogradnja na Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich) tokom drugog kvartala 2012.

Ovo saopštenje za javnost sa MWC-a samo pokazuje koliko Sony ulaže u svoju gamu mobilnih uređaja. Prvi recenzije će pokazati da li su ostali verni svojim principima kao što su odlična izrada uređaja, najbolji prikaz slike i UI  feel koji je jedan od najboljih.

Објављено од стране Dušan Dinčić

Tokom dana doktor medicine, a tokom noći zaljubljenik u mobilne i moderne tehnologije. Neprestano u pokretu. Urednik sajta Mobilna Revija.