10. januar 2011, Las Vegas, Nevada – Sony Ericsson ce posetiocima Medunarodnog CES sajma 2012. predstaviti kompletan svet umrežene zabave zahvaljujući prvim Xperia™ smart telefonima marke Sony®*. Među ovim telefonima su Xperia S, prvi smart telefon iz serije Xperia NXT – sledeće generacije pametnih telefona marke Sony, i novi Xperia smart telefoni dizajnirani posebno za američko i japansko tržište, čija glavna odlika je pristup vrhunskim servisima za zabavu i jednostavna konekcija sa drugim uređajima marke Sony. Ovom prilikom predstavljena su četiri nova uređaja.

Novi Xperia smart telefoni koji će biti predstavljeni na sajmu su:

  • Xperia ion – prvi LTE Xperia smart telefon marke Sony dostupan ekskluzivno preko kompanije AT&T u SAD-u (gore desno)
  • Xperia S – prvi smart telefon iz serije Xperia NXT – sledeče generacije smart telefona marke Sony, sa Sony HD katakteristikama za neprevaziđen vizuelni doživljaj (gore levo)

Dva nova smart telefona za japansko tržište:

  • Xperia acro HD – naslednik modela Xperia acro, sa karakteristikama specifičnim za japansko tržište kao što su razmena podataka preko infracrvenog porta, mobilni novčanik i mobilni TV
  • Xperia NX – varijanta modela Xperia S za japansko tržište
Xperia S

Bert Nordberg, generalni direktor kompanije Sony Ericsson, ovim povodom je izjavio sledeće: „CES sajam je veoma važan i za kompaniju Sony Ericsson i za marku Sony, jer ce na njemu biti predstavljeni prvi smart telefoni marke Sony. Tržište nastavlja da se razvija u smeru konzumiranja sadržaja i zabave na više uredaja istovremeno, a Xperia asortiman omogućava mobilni doživljaj koji predstavlja važan element strategije marke Sony u cilju pružanja savršene konekcije i umrežene zabave na smart telefonima, TV uređajima, laptop i tablet računarima.“

Sony Xperia ion

Dostupnost

Xperia S ce biti dostupan širom sveta od prvog kvartala 2012. godine. Xperia ion ce biti dostupan ekskluzivno u SAD-u u AT&T Wireless prodavnicama u drugom kvartalu 2012. Xperia NX i Xperia acro HD će biti dostupni u Japanu na proleće.

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.