Novi Nokia Lumia Windows 8 telefoni

Nova Nokia Lumia donosi PureView inovacije, novo iskustvo navigacije i bežicno punjenje sa Windows Phone 8 operativnim sistemom.

Nokia Lumia 920 pruža kvalitet slike i video snimaka kakv do sada nije viđen na smart telefonima

Nokia Lumia 920

Espo, Finska i Njujork, SAD- Kompanija Nokia danas je predstavila dva nova modela, Nokia Lumia 920 i Nokia Lumia 820, prve telefoni ove kompanije sa operativnim sistemom Windows Phone 8.

Nokia Lumia 920 je vodeći smart telefon sa operativnim sistemom Windows Phone 8 i donosi najsavremenije inovacije Nokia PureView tehnologije. Korišćenjem napredne tehnologiju plivajućeg sočiva, kamera smart telefona Lumia 920 u stanju je da propusti pet puta više svetlosti od konkurentskih smart telefona, i to bez korišćenja blica, što omogućava pravljenje jasnih, svetlih fotografija i video snimaka i u zatvorenom prostoru i noću.

Nokia Lumia 920 - Windows Phone 8

„Nokia PureView nastavlja da pruža vrhunsku tehnologiju kako bi omogućili da se kamerom na smart telefonu pravi fotografija kakvu obično možemo videti samo na SLR fotoaparatu“, rekla je Džo Harlou (Jo Harlow), izvršna potpredsednica odeljenja za smart uređaje kompanije Nokia. „Sa modelom Nokia Lumia 920 napravili smo mogućim i pravljenje fotografija i video snimake i kod kuće, i na otvorenom prostoru, i u restoranu i čak noću, a da one izgledaju kao da su uslikane profesionalnim fotoaparatom.“

„Smatramo da je kvalitet fotografje osnova za razlikovanje od drugih u svetu smart telefona“, rekao je Kroford Del Prete (Crawford Del Prete), izvršni potpredsednik i generalni direktor zadužen za istraživanja kompanije IDC. „Fotografije kada su uslovi osvetljenja nepovoljni bile su slaba tačka smart telefona. Kompanija Nokia je ovaj problem rešila PureView tehnologijom, kako bismo stvorili dodatnu vrednost za kupce. Primenom svog bogatog iskustva iz oblasti fotografije, kompanija Nokia je proizvela najbolju kameru ove vrste, za svakodnevnu upotrebu“.

Lumia 920 takođe sadrži i Nokia City Lens servis, najnoviji dodatak paketu Nokia lokacijskih servisa. Okretanjem kamere ka nekoj ulici, tehnologija City Lens prikazuje informacije o restoranima, prodavnicama, hotelima, itd. na površinama zgrada, omogućujući najintuitivniji način pretraživanja okoline. Tehnologija City Lens je početak novog iskustva „nadopunjene stvarnosti“ (augmented reality) koja nadopunjuje Nokia mape, s obzirom da je moguće jednsotavno smenjivati prikaz mape i „augmented reality“ prikaz kako bi ljudi proverili gde se tačno nalaze i da li se kreću u željenom pravcu. Zajedno sa poboljšanjima u aplikacijama Nokia Drive i Nokia Transport, paket usluga Nokia lokacijskih servisa nudi najkompletnije i najbolje integrisane mape koje se mogu iskusiti na smart telefonu.

Model Lumia 920 takođe dolazi i sa baterijom najvećeg kapaciteta koju je kompanije Nokia ikad aproizvela (2000 mAh), i, po prvi put, ugrađenom tehnologijom za bežično punjenje kako bi svako mogao da na lak i pogodan način iskoristili dan.

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 je stilizovan i moderan smart telefon srednje klase koji pruža vrhunske performanse u kompaktnom pakovanju.
Dok model Lumia 820 ima isti spoljašnji izgled i deluje kao Lumia smart telefon najviše klase, dolazi sa izmenljivim maskama dostupnim u bogatom spektru boja, ali i opcijom za bežicno punjenje. Ispod maske nalazi se prostor za mikro SD memorijsku karticu.

Nokia Lumia 820 - Windows Phone 8

Operativni sistem Windows Phone 8

Operativni sistem Windows Phone 8 pruža personalizovano iskustvo na smart telefonima, uz pomoć pocetnog ekrana koji se može lako preurediti tako da odražava individualne prioritete dok nove animirane „žive plocice“ (Live Tiles) u realnom vremenu ažuriraju vesti koje su Vam najbitnije. Mogucnost sinhronizacije sadržaja izmedu smart telefona, racunara, tableta koje pokrece Windows 8 operativni sistem ili Xbox uredaja, znaci da možete pristupiti fajlovima, muzici, slikama i video snimcima na bilo koji nacin, onako kako je to Vama najzgodnije. Uz pretraživac Internet Explorer 10, za brže i sigurnije pretraživanje, i Microsoft Office aplikacije ugradene u platformu, Windows Phone 8 operativni sistem je najlakši način da uradite sve ono što želite.

Partneri za bežicno punjenje

Kompanija Nokia je takode najavila niz dodataka za bežicno punjenje, kao i partnerstva u ovom domenu. Jastuk za punjenje (rechargeable pillow) kompanije Fatboy® obezbeduje zabavan nacin punjenja, dok je kompanija JBL uvela tehnologiju JBL PowerUp Wireless Charging Speaker for Nokia, zvučnike u retro stilu koji se bežicno pune i repordukuju zvuk visokog kvaliteta.

Pregovori sa kompanijom Virgin Atlantic rezultirace postavljanjem bežicnih stanica za punjenje na aerodromu Hitrou u Londonu i salonima JFK Club house. Pored toga, u lancu kafica Coffee Bean & Tea Leaf bice omoguceno bežicno punjenje za kupce koji žele da dopune svoje telefone dok su u pokretu. Ovo su prvi od mnogih ugovora koje kompanija Nokia namerava da potpiše kako bi bežicno punjenje omogućili i van kuće i kancelarije.

Dostupnost

Model Nokia Lumia 920 dostupan je u žutoj, crvenoj, sivoj, beloj i crnoj boji, dok je model Nokia Lumia 820 dostupan u crvenoj, žutoj, sivoj, bež, ljubicastoj, beloj i crnoj boji.
Oba telefona će biti dostupna u Penta Band LTE i HSPA+ varijantama, a ocekuje se da će isporuka poceti kasnije u toku godine. Nokia će objaviti cene i tačan datum izlaska na tržište za svaku zemlju pojedinačno, pred početak prodaje.

 

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.