Iako trenutno najbolji, modeli Lumia 900 ili N9 nisu najprodavaniji telefoni kompanije Nokia. Danas je Nokia proslavila prodaju 1,5 milijardi S40 telefona.

Telefon koji je ostvario 1,5 milijarditu prodaju bila je Nokia Asha 303, koju je kupila 21-ogodišnja žena u Sao Paolu, u Brazilu. Ne znamo da li je ovo slučajnost, ili je pametan marketinški trik, jer Asha 303 je trenutno glavni telefon Serije 40.

Prvi S40 telefon je bila Nokia 7110, koji se pojavio još davne 1999. godine. Glavne odlike ove serije su bile dobra iskorišćenost memorije, prilično duga autonomija, kao i pouzdanost, što je ovu Symbian platformu i učinilo tako poznatom. Od tada je dodat ekran na dodir, WiFi povezivanje, procesor na 1 GHz, Nokia mape, i još mnogo toga još.

U svakom slučaju, čestitamo kompaniji Nokia na ovoj jubilarnoj prodaji, a mi se nadamo da će ova serija postati još bolja, a možda da nam i u bliskoj budućnosti donese i multitasking, a možda i mobilni Office.

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.