Finski gigant mobilnih telefona, Nokia, razmišlja o prodaji svoje firme Vertu, koja se bavi proizvodnjom luksuznih telefona. Sudeći po izvorima iz Financial Times-a, Finska kompanija bi mogla ovaj novac da upotrebi za finansiranje proizvodnje svoje linije mobilnih telefona. Beležeći gubitke u poslednjem periodu, ovakva finansijska injekcija bi im veoma dobro došla.

Još uvek se ne zna prava cena firme, ali se njena godišnja zarada ocenjuje na iznos izmedju 200 i 300 miliona evra, i ona, za razliku od finansijskih podataka Nokije, predstavlja zdravu finansijsku osnovu za poslovanje.Nokia Vertu

Nokia je angažovala firmu Goldman Sachs na poslovima procene vrednosti kompanije Vertu. Ova vest je izazvala veliko interesovanje u poslovnom svetu, međutim još uvek je previše rano da bi moglo o bilo čemu da se priča.

Nokia je odbila da komentariše ovu vest, ali će sigurno uslediti nove informacije u skorije vreme, čim otpočnu konkretni pregovori.

Jedno je gotov sigurno – da među korisnicima Vertu-a verovatno ima zainteresovanih za ovu prodaju.

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.