Beograd, 16. Jul 2012 – Nokia ovog leta organizuje prvo „Nokia 808 PureView“ takmičenje i radionicu u Srbiji. Svi ljubitelji kvalitetne fotografije i videa imaće priliku da prikažu svoje umeće i da se takmiče za glavnu nagradu – nov Nokia 808 PureView smart telefon sa kamerom od 41 megapiksel i Carl-Zeiss optikom.

Od ponedeljka, 16. jula, pa sve do 20. avgusta, svi zainteresovani mogu poslati do 3 najbolje dokumentarnu fotografije koju su napravili, a na kojoj su glavna tema ljudi, ili svoj video materijal (do pet kadrova, ukupnog trajanja do dva minuta), i na taj način se prijaviti za takmičenje. Fotografije i video materijali primaju se preko lokalne Nokia Facebook stranice www.facebook.com/NokiaSerbia, gde se mogu naći i sva pravila takmičenja.

Svi primljeni radovi biće dostupni Facebook fanovima za glasanje i davanje komentara tokom četiri nedelje. Nakon tog roka, Igor Vuković, direktor fotografije, napraviće uži izbor učesnika koji će biti pozvani da učestvuju u specijalnoj Nokia Pure View radionici, i tako se kvalifikuju za drugi krug takmičenja.

„Tražićemo fotografije koje su napravljene u realnom okruženju, i gde su ljudi glavni akteri, one koje su napravljene bez korišćenja dodatnih aplikacija za obradu fotografija“, rekao je Igor Vuković dodajući „Cilj radionice će biti upoznavanje sa karakteristikama kamere smart telefona Nokia 808 PureView koje omogućavaju kreiranje kvalitetnih sadržaja bez upotrebe programa za obradu fotografija.“

Učesnici radionice će, pod Igorovim vođstvom, napraviti set fotografija i videa kojima će se takmičiti u drugom krugu. I ove fotografije i video materijali će dve nedelje biti dostupne za komentarisanje Facebook fanovima. Pobednik, koji će osvojiti Nokia 808 PureView smart telefon, biće proglašen nakon finalne odluke stručnog žirija u čijem sastavu će biti Igor Vuković, direktor fotografije, Mikša Anđelić, direktor fotografije, Jovan Todorović, reditelj i Vlada Petrović, reditelj. Svi ostali učesnici radionice biće nagrađeni specijalnim Nokia poklonima.

Nokia Pureview 808 takmicenje

Nokia 808 PureView je prvi smart telefon sa Nokia PureView tehnologijom, koja je osvojila brojna priznanja tokom poslednjeg MWC sajma mobilnih telefona, održanog u Barseloni. Ovaj uređaj poseduje senzor visoke rezolucije, jedinstvenu Carl Zeiss optiku i specijalne Nokia algoritme koji doprinose najboljem iskustvu u pravljenju fotografija i vido sadržaja.

Nokia 808 PureView sadrži veliki foto-senzor, rezolucije 41 megapiksela, Carl Zeiss optiku visokih performansi, kao i najnoviju tehnologiju oversemplinga piksela. Pri strandardnoj rezoluciji, to znači da je moguće optičko uvećanje bez gubitka kvaliteta fotografije i sažimanje informacija od sedam piksela u jedan, čime se dobija neverovatna oštrina fotografija. Pri visokim rezolucijama, ovo znači sposobnost beleženja fotografije i njenog naknadnog zumiranja, ponovnog kadriranja, opsecanja i promene veličine kako bi se prikazao prethodno nedostupan nivo detalja. Ovaj smart telefon zadržava superiorne performanse i pri slabom osvetljenju, a ima i mogućnost da fotografije čuva kao dokumente male veličine, namenjene razmeni putem elektronske pošte, MMS-a i društvenih mreža.

Nokia 808 PureView svakome omogućava pravljenje profesionalnih fotografija, u svim vremenskim uslovima.

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.