Nokia N9 možda nema najbolje izglede kao predstavnik jedne platforme koja nažalost nema budućnost i samim tim ni dovoljno aplikacija, ali ipak kao Android uređaj može imati vrlo svetlu budućnost.

Činjenica da Nokia N9 može da pokrene Android 4.0 Ice Cream Sandwich, trebalo bi da bude ohrabrujuća zbog svih koji vole Nokia telefon zbog hardvera koji je ugrađen u njih. Nije da je Meego loša platforma, ali istina je da i nema baš mnogo developera za istu, tako da je i izbor aplikacija, nažalost, prilično limitiran.

Na ovim fotografijama možete videti Nokia N9 telefon sa Android 4.0 operativnim sistemom. Nema još uvek nikakvih zvaničnih najava, pa se pretpostavlja da je portovanje još uvek u alfa test fazi.

Nokia N9 Android 4.0
Nokia N9 Android 4.0

Tek ćemo videti kako će Nokia N9 raditi pod Android operativnim sistemom, ali, sigurno je dobra stvar to što je hardver veoma sličan hardveru telefona Samsung Galaxy S, koji odlično funkcioniše pod Androidom.

Nokia N9 Android Ice Cream Sandwich
Nokia N9 Android ICS

Budite sigurni da ćemo pratiti razvoj Androida za Nokiju N9, zato, kao i dosada, nastavite da nas čitate na sajtu, na Twitter-u, ili Facebook-u, zbog novih informacija na ovu temu.