Nokia predstavlja ‘Slam’ na novim Nokia Asha 205 i Nokia 206 telefonima

 • Nokia Asha 205 je jeftini telefon za društvene medije, sa  QWERTY tastaturom i novim Facebook tasterom
 • Nokia 206 ima upadljivu boju i impresivnu autonomiju baterije od 47 dana u režimu mirovanja
 • Nokia predstavlja Slam – ekskluzivni novi servis koji omogućuje brzu razmenu sadržaja 

[Espoo, Finska] – Nokia danas predstavlja dva nova uređaja koji upotpunjuju njen portfolio mobilnih telefona, dizajniranih za korisnike koji žele odlično internet iskustvo po prihvatljivim cenama. Nokia Asha 205 i Nokia 206 su dostupni kao modeli sa jednom ili dve SIM kartice i korisnicima nude jedinstven pristup društvenim mrežama i jednostavnu razmenu omiljenih sadržaja. Oba uređaja su prepoznatljivi Nokia uređaji koji kombinuju vrhunski dizajn i veoma izdržljivu bateriju.

“Slam” – opcija za brzu i trenutnu razmenu sadržaja

Nokia Asha 205 i Nokia 206 su prva dva mobilna telefona koja poseduju ekskluzivnu Slam opciju kompanije Nokia. Slam omogučuje korisnicima da momentalno razmene multimedijalne sadržaje kao što su fotografije i video materijali sa prijateljima koji im se nalaze u blizini. Slam radi sa većinom mobilnih telefona koji poseduju podršku za Bluetooth vezu, bez potrebe za uparivanjem uređaja i bez potrebe da i drugi korisnici poseduju Slam*. Sa samo nekoliko klikova, korisnici mogu preko Slam servisa prebaciti sadržaj na drugi uređaj brže nego preko standardne Bluetooth veze i bez protoka  internet podataka.

 “Najnoviji Nokia uređaji omogućuju korisnicima koji su aktivni na društvenim mrežama da iskažu svoje lične preferencije kroz dizajn, boju i inovativne odlike kao što je Slam,” pojasnio je Timo Toikkanen, izvršni potpredsednik jedinice za mobilne telefone kompanije Nokia. “Oba uređaja karakteriše pouzdanost i kvalitet koji su karakteristični za kompaniju Nokia a nude i pametnije internet iskustvo koje pomaže u uštedi novca danas i sutra.”

Nokia Asha 205: telefon za društvene mreže

Ekspresivna Nokia Asha 205 ima ugodno taktilnu QWERTY tastaturu. Poseduje i novi, specijalni Facebook taster, koji je čini idealnim uređajem za društvene ljude koji žele brži pristup njihovom Facebook profilu. Kombinovano sa eBuddy Chat i Twitter aplikacijom, kao i podrškom za popularne e-mail naloge kao što je Gmail, Nokia Asha 205 je osmišljena da omogući korisnicima da za samo par klikova stignu na svoje omiljene druptvene mreže.

Nokia Asha 205
Nokia Asha 205

Ostale ključne odlike telefona Nokia Asha 205 uključuju:

 • eBuddy notifikacija na početnom ekranu koja korisnicima omogućava da stalno budu u toku
 • Besplatna Nokia Life+ web aplikacija, uključujući i Life Skills i Live Healthy servis
 • Sveobuhvatni paket mobilne zabave, uključujući i 40 besplatnih EA igrica dostupnih za preuzimanje, zajedno sa desetinom hiljada drugih aplikacija koje su dostupne na Nokia Store servisu
 • Dostupnost u varijanti sa jednom ili dve kartice
 • Verzija telefona sa dve kartice poseduje i ekskluzivnu Nokia Easy Swap tehnologiju koja korisnicima omogućuje laku zamenu SIM kartice bez potrebe za gašenjem uređaja
 • Odličnu autonomiju baterije – do 37 dana u  režimu mirovanja sa jednom SIM karticom ili 25 dana sa dve SIM kartice

Nokia Asha 205 dostupna je u cijan, magenta i narandžastoj boji. Očekivana cena modela Nokia Asha 205 je oko 62 američka dolara (bez taksi i pripadajučih poreza) a prodaja ovog modela će početi u četvrtom kvartalu 2012. godine.

Nokia 206: spreman za internet

Nokia 206 poseduje klasičnu alfanumeričku tastaturu i poveći ekran dijagonale 2.4 inča koji nudi dovoljno prostora za pretraživanje interneta, igranje igrica ili chat sa prijateljima. Korisnici mogu uživati u brzom pristupu Facebook stranici i Twitter nalogu direktno sa početnog ekrana. Uz živahne boje koje uključuju cijan, magentu i žutu, Nokia 206 idealan je telefon za one koji žele prepoznatljivo iskustvo i jednostavnost korišćenja upareno sa prelepim dizajnom i benefitima mobilnog interneta.

Nokia Asha 206
Nokia Asha 206

Ostale ključne karakterisitike telefona Nokia Asha 206 su:

 • Tehnologija obrade slike koja optimizuje fotografije snimljene njegovom kamerom od 1.3 MP kako bi se lakše razmenjivale preko Facebook naloga.
 • Sveobuhvatni paket zabavnih aplikacija za društvene mreže i zabavu koja uključuje eBuddy Chat, WhatsApp** o poklon od 10 besplatnih vrhunskih sadržaja.
 • Dostupan u verziji sa jednom ili dve SIM kartice.
 • Verzija telefona sa dve kartice poseduje i ekskluzivnu Nokia Easy Swap tehnologiju koja korisnicima omogućuje laku zamenu SIM kartice bez potrebe za gašenjem uređaja.
 • Impresivna autonomiju u vremenu mirovanja – do 47 dana sa jednom SIM ili do 28 dana sa dve SIM kartice.

Očekivana maloprodajna cena modela Nokia Asha 206 je 62 američka dolara (bez taksi i pripadajućih poreza) a prodaja ovog modela će početi u četvrtom kvartalu 2012. godine.

Novi uređaji u potpunosti koriste prednosti Nokia Xpress Internet platform, koja koristi Nokia cloud tehnologiju da bi se protok podataka smanjio i za 90 procenata, čime korisnici mogu dobiti mnogo pristupačniju cenu korišćenja interneta. Ovo uključuje i Nokia Nearby, web aplikaciju koja korisnicima pomaže da otkriju tačke od interesovanja koje se nalaze oko njih, kao što su restorani, prodavnice bankomati i slično.

* Slam servis trenutno nije kompatibilan sa iOS i WP uređajima
**Dostupno samo na verziji sa jednom SIM karticom

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.