Najnoviji BlackBerry-jev pulen, BlackBerry Q10, kojim se ovaj gigant vraća u igru, predstavljen je još početkom godine, 30. januara, zajedno sa touch screen telefonom BlackBerry Z10. Ovaj telefon poseduje QWERTY tastataru, 3,1-inčni touchscreen AMOLED ekran 720 x 720 rezolucije i radi na novom BlackBerry-jevom operativnom sistemu QNX. BlackBerry Q10 je baziran na 1,5 GHz dual-core procesoru, sa PowerVR SGX544 GPUom i 2 GB RAM memorije, i trenutno predstavlja najtraženiji QWERTY uređaj, namenjen poslovnim korisnicima. Za razliku od prethodnih BlackBerry telefona, do serije 7, BlackBerry 10 uređaji ne zahtevaju aktivaciju BlackBerry plana (BIS), nego koriste vaš regularni data plan, koji imate uz svoj paket usluga kod vašeg mobilnig provajdera, čime korisnik ima mogućnost velike uštede u odnosu na ranije, a ipak ne gubi na sigurnosti. Telefon postoji u dve boje – crna i bela.

BlackBerry Q10 beli
BlackBerry Q10 – beli

Svetska premijera i pojavljivanje se održalo u Velikoj Britaniji, 1. maja 2013. Međutim, posredstvom naših insajdera, nezvanično smo saznali konačan datum pojavljivanja BlackBerry Q10 telefona kod srpskih mobilnih operatera, a to je 5. jun 20013. godine. U ovom trenutku jedino je dostupan BlackBerry Z10 kod VIP-a, nažalost, samo uz ugovornu obavezu, a ne i u slobodnoj prodaji.

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.