Jedini konkurent iPad-u, u segmentu poslovnih tableta, koji može da se nosi sa Apple-om, predstavlja RIM-ovo čedo – Blackberry Playbook.

Konačno, Blackberry Playbook, RIM-ov tablet, dobija podršku za BIS/BES email, kontakte i kalendar! Nakon kašnjenja od godinu dana, znate kako kažu – bolje ikad, nego nikad.

Blackberry Playbook 2.0

Sem emaila, postoji i potpuna integracija društvenih mreža, zajedno sa svim emailovima, u samom okruženju. Ovo znači da vrlo lako možete podeliti na Tviteru ili Fejsbuku neku od vaših poruka, koje ste primili putem emaila ili SMS-a, i obrnuto. Aplikacija Contacts je postala nešto više od običnog imenika – postala je pravi social hub, mesto gde su sve kontakt informacije jedne osobe objedinjene u jednu, i gde jednim klikom možete dobiti spisak svih korisničkih naloga koje osoba ima na društvenim mrežama, zajedno sa emailovima i brojevima telefona.

Zanimljivo je da umesto standardnog RIM NOC sistema (BIS/BES), Playbook koristi ActiveSync, koji je iskreno govoreći, gotovo trenutan. Za poslovne korisnike i dalje postoji mogućnost da se koristi usluga BES (Blackberry Enterprise Services). Ovo nas navodi na razmišljanje o tome šta će se dešavati sa standardnim BIS-om (Blackberry Internet Services) u budućnosti. U svakom slučaju pratićemo dešavanja i o svemu vas obaveštavati. Do tada pogledajte ovaj video sa tek održane konferencije CES u Americi, u kome se prikazuje Blackberry Playbook QNX operativni sistem, verzije 2.0

youtube link za mobilni pregled

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.