Iako je Android 4.0 Ice Cream Sandwich na tržištu već dovoljno dugo da bi ušao u širu upotrebu, postoje vrlo velike indicije da se Android 5.0 Jelly Bean pojavi na tržištu u drugom kvartalu 2012. Prema tvrdnjama dobavljača, Google počinje sa integracijom Chrome OS-a u tablete i netbook-ove sa dual-boot operativnim sistemom.

Jedna od bitnih osobina novog Android izdanja, biće mogućnost da podigne Chrome OS, kao drugi operativni sistem. Zbog globalne popularnosti Asus Transformer Prime-a, pretpostavljamo da postoji prostor i potražnja za ultra-portabilnim računarima, sa dugotrajnom baterijom, ali koji i dalje ima veoma brz hardver.

Android 5.0 Jelly Bean

Moraćemo da sačekamo i da bi videli šta će se tačno dešavati. Za sada očekujemo 27. jun, dan kada počinje Google I/O, događaj namenjen developerima, i ako će Android 5.0 Jelly Bean uopšte biti najavljen u drugom kvartalu ove godine – to će sigurno biti upravo taj datum.

Објављено од стране Braca Ristić

Preduzetnik i vizionar. Preko 10 godina iskustva u oblasti internet tehnologija. Zaljubljenik u mobilne telekomunikacije. Stekao iskustvo radeći od 2005. godine za velike telekomunikacione firme. Uticajni član domaće Blackberry zajednice.