Xperia S – Prvi Sony smart telefon

10. januar 2012, Las Vegas, Nevada – Xperia S, prvi smart telefon iz nove serije Xperia NXT– sledeće generacije smart telefona marke Sony, predstavljen je na konferenciji za štampu kompanije Sony uoči Međunarodnog CES sajma 2012. u Las Vegasu. Novi Xperia S je Android smart telefon koji pruža neverovatan vizuelni doživljaj na HD ekranu visoke rezolucije, a 12MP kamera pravi fotografije za samo 1,5 sekundi od prelaska iz standby režima rada. Xperia S se takođe odlikuje snažnim 1.5GHz dvojezgarnim procesorom za brži rad.

Xperia S - crna i bela

Glavne karakteristike Xperie S

  • Reality displej od 4,3 inča sa Mobile BRAVIA® Engine sa ekranom u HD rezoluciji (1280 x 720), kao i prednjom (720p) i zadnjom (1080p) kamerom za snimanje u HD formatu.
  • 1,5GHz  dvojezgreni procesor za brzo pretraživanje i preuzimanje sadržaja koji može da se čuva u internoj 32GB fleš memoriji.
  • 12MP zadnja kamera sa Sony Exmor R™ za snimanje u pokretu i opcija Fastest Capture za fotografisanje za samo 1,5 sekundi od prelaska sa standby režima rada.
  • NFC (Near Field Communications) opcija za pristup sve većoj ponudi NFC aplikacija i servisa kao i Xperia SmartTags.
  • Xperia S nudi kompletan HD doživljaj na TV ekranu zahvaljujući deljenju HD formata preko DLNA, HDMI i korišćenju BRAVIA Sync za upravljanje Xperiom S preko vašeg daljinskog upravljača za TV kada je povezana na TV.

Sony Xperia S

Dizajn koji se odmah prepoznaje

Xperia S se odlikuje novim pristupom dizajnu koji se naziva ,,identitet ikone’’. Ovaj dizajn će biti primenjen na celoj seriji Xperia NXT, a glavna karakteristika mu je jednostavan i moćan izgled koji se odmah prepoznaje. Providni element na dnu stvara ikoničnu siluetu koja posebno ističe displej. Pored toga, omogućava efekte osvetljenja i sadrži komponente antene.

Korisnički interfejs je redizajniran kako bi se uklopio u minimalistički dizajn hardvera. Ekran ima novu pozadinu sa raznim bojama u pokretu koja ističe HD Reality displej i snagu dvojezgarnog procesora.

Sony Xperia S biće dostupna u dve boje – bela i crna, a u prodavnicama će se pojaviti krajem marta 2012. godine. Početna Android 2.3 (Gingerbread) platforma će biti unapređena u Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich) tokom drugog kvartala 2012. godine.

youtube link za mobilni pregled

Izvor

Related posts

Android Kit Kat (4.4) Immersive Mode

Android Kit Kat (4.4) Immersive Mode

Bacite pogled na homescreen na pametnom telefonu. Nije bitno da li je Android, Windows Phone ili iOS - svi oni imaju jednu sličnost. I to nije slučaj samo kod današnjih telefona i tableta. Od vremena kada naši telefoni nisu bili "pametni", svi su imali tu jednu zajedničku stvar - jedna stvar...

HTC HD2 dobio Android Jelly Bean 4.1

HTC HD2 dobio Android Jelly Bean 4.1

Telefon HTC HD2 ima nešto što jako malo telefona imaju, a to je jaka zajednica developera. Upravo zbog toga, vlasnici telefona HTC HD2 sada mogu da uživaju u Android-u Jelly Bean 4.1 na svojim uređajima. Ova verzija ROM-a, bez obzira na to što je još uvek u alpha verziji, pokriva većinu...

Domaća Android igra Olimpijac

Domaća Android igra Olimpijac

Pokaži svoje znanje iz istorije sporta i olimpizma! Olimpijske igre u Londonu su sve bliže a Telenor, Olimpijski komitet Srbije i najveći domaći forum Burek su se potrudili i pripremili kviz znanja Olimpijac koji će vas zabaviti u ovim hladnim danima i omogućiti vam da naučite mnogo toga...