Novi Sony Xperia P i U telefoni

Predstavljeni novi Sony Xperia NXT smart telefoni – Xperia P i Xperia U

Povezivanjem najboljeg od Sony tehnologije i vrhunske zabave, Xperia NXT linija je prekretnica koja donosi specifično Sony korisničko iskustvo sa međusobnim povezivanjem elektronskih uređaja, kojim korisnici mogu uživati i deliti sadržaj na ekranu koji im najviše odgovara, bilo da je reč o smart telefonu, TV-u, laptopu ili tabletu.

[box] 26. februar 2012, Mobile World Congress, Barselona: Sony Mobile Communications tokom MWC-a je predstavio najnovije članove svoje Xperia NXT linije – Sony smart telefone sledeće generacije, novi Xperia P i Xperia U. Dodatno, Xperia S, ultimativni HD smart telefon, u ovom trenutku se isporučuje na tržišta širom sveta, a prodaja počinje u Sony Style shop-u u Barseloni tokom Mobile World Congress-a. Xperia P i Xperia U biće globalno dostupni korisnicima u drugom kvartalu ove godine.[/box]

Uz dizajn smart telefona sledeće generacije iz Sony-ja, Xperia NXT linija odlikuje se trenutno prepoznatljivim izgledom. Ovi smart telefoni imaju intrigantne dizajnerske detalje, uključujući „providni element“ (“transparent element”), traku koja naglašava bazu telefona i integrira nevidljive komponente antene. Providna traka svetli kada korsinik prima poziv, SMS poruku ili obaveštenje.

Novi korisnički interfejs (UI) prati ista načela dizajna i unapređuje Android™ iskustvo nudeći bogat sadržaj i aplikacije jednostavnog i jasnog izgleda. Novi album, video plejer i muzički plejer donose neodoljivo zabavno iskustvo, a novi UI dizajn omogućava korisnicima da pristupe svojim omiljenim aplikacijama direktno sa zaključanog ekrana.

Xperia P – neverovatno iskustvo gledanja sadržaja

Sa aluminijskim kućištem izvedenim u jednom komadu, Xperia P prvi put na smart telefonima nudi WhiteMagic™ tehnologiju iz Sony-ja. WhiteMagic tehnologija pruža najsjajnije iskustvo gledanja sadržaja na ekranu: bilo da ste na plaži ili na snežnim padinama. Pametna energetska efikasnost (Smart effciency) znači da se svetlina displeja automatski prilagođava u odnosu na okolinu i na taj način se produžava trajanje baterije.

Novi SmartDock, ekskluzivno za Xperia P, nudi jednostavno povezivanje sa više ekrana, pretvarajući smart telefon u zabavni centar za dnevnu sobu. Koristeći daljinski upravljač za TV korisnici mogu jednostavno pregledati sadržaje na svom smart telefonu i gledati HD video, najnovije filmove ili serije na velikom ekranu.

Zahvaljujući USB podršci koju nudi SmartDock, mogu koristiti i bežičnu tastaturu i miš za pisanje mailova, pretraživanje sadržaja i postavljanje postova na Facebook ili gledati video sadržaj s YouTube-a na svom TV-u.

Karakteristike uređaja Xperia P:

 • 4-inčni Reality Display sa Mobile BRAVIA Engine-om.
 • WhiteMagic™ tehnologija ekrana za ultra jasno i energetski efikasno iskustvo gledanja.
 • 1 GHz dvojezgarni procesor za super brzi rad sa prostorom za skladištenje, kapaciteta 16 GB.
 • 8 MP kamera s jedinstvenim brzim fotografisanjem , HD snimanjem i Sony tehnologijom za snimanje 2D i 3D panorama fotografija.
 • Jednostavno HDMI i DLNA povezivanje za deljenje sadržaja na bilo kom ekranu.
 • Podrška za NFC (Near Field Communications) i pristup sve većem broju NFC aplikacija i usluga, kao i Xperia SmartTags.
 • Dostupan u srebrnoj, crnoj i crvenoj boji u aluminijskom kućištu napravljenom u jednom komadu.
 • Dolazi na Android platformi 2.3 (Gingerbread), nadogradnja na Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich) tokom drugog kvartala 2012.

 

Sony NXT

Sony - Xperia P, Xperia S i Xperia U serije

 

Xperia U – moćna Sony zabava u smart telefonu elegantnog i kompaktnog dizajna

Xperia U kombinuje moćnu Sony zabavu u telefonu koji se odlikuje elegantnim i kompaktnim dizajnom koji korisnici mogu personalizovati i spolja i iznutra. S xLoudom™ i Sony 3D surround sound audio tehnologijom integrisanim u muzički plejer, korisnici će uživati u jasnom i glasnom zvuku. Moguć je i streaming muzike s Xperia U na bežične zvučnike jednim dodirom koristeći DLNA.

U Xperia U providni element svetli u skladu sa bojom fotografija koje korisnik gleda u galeriji ili u skladu sa omotom albuma na kome se nalazi pesma koju korisnik u tom trenutku sluša. Xperia U može se personalizovati uz pomoć zamenjivih maski za bazu telelefona i tema da bi bolje odrazila raspoloženje i ličnost vlasnika.

Korisnici koji slušaju muziku na svojoj Xperia U mogu uživati u boljem kvalitetu zvuka uz elegantnu novu Smart slušalicu (Smart Headset) za Android smart telefon, koja nudi SmartKey – namensku taster za pokretanje aplikacije; dovoljno je da ga korisnik jednom pristisne da bi pokrenuo omiljenu aplikaciju.

Karakteristike uređaja Xperia U:

 • 3.5” Reality Display s Mobile BRAVIA Engine-om.
 • 1 GHz dvojezgarni procesor za super brzi rad.
 • 5 MP kamera s jedinstvenim brzim fotografisanjem , HD snimanjem i Sony tehnologijom za snimanje 2D i 3D panorama fotografija.
 • Jasno i glasno slušanje uz xLoud i 3D surround sound audio tehnologiju.
 • Dostupan u beloj ili crnoj boji, s roze ili žutom maskom za bazu telefona koje dolaze uz telefon.
 • Dolazi na Android platformi 2.3 (Gingerbread), nadogradnja na Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich) tokom drugog kvartala 2012.

Ovo saopštenje za javnost sa MWC-a samo pokazuje koliko Sony ulaže u svoju gamu mobilnih uređaja. Prvi recenzije će pokazati da li su ostali verni svojim principima kao što su odlična izrada uređaja, najbolji prikaz slike i UI  feel koji je jedan od najboljih.

Related posts

Android Kit Kat (4.4) Immersive Mode

Android Kit Kat (4.4) Immersive Mode

Bacite pogled na homescreen na pametnom telefonu. Nije bitno da li je Android, Windows Phone ili iOS - svi oni imaju jednu sličnost. I to nije slučaj samo kod današnjih telefona i tableta. Od vremena kada naši telefoni nisu bili "pametni", svi su imali tu jednu zajedničku stvar - jedna stvar...

HTC HD2 dobio Android Jelly Bean 4.1

HTC HD2 dobio Android Jelly Bean 4.1

Telefon HTC HD2 ima nešto što jako malo telefona imaju, a to je jaka zajednica developera. Upravo zbog toga, vlasnici telefona HTC HD2 sada mogu da uživaju u Android-u Jelly Bean 4.1 na svojim uređajima. Ova verzija ROM-a, bez obzira na to što je još uvek u alpha verziji, pokriva većinu...

Domaća Android igra Olimpijac

Domaća Android igra Olimpijac

Pokaži svoje znanje iz istorije sporta i olimpizma! Olimpijske igre u Londonu su sve bliže a Telenor, Olimpijski komitet Srbije i najveći domaći forum Burek su se potrudili i pripremili kviz znanja Olimpijac koji će vas zabaviti u ovim hladnim danima i omogućiti vam da naučite mnogo toga...