Android Kit Kat (4.4) Immersive Mode

Bacite pogled na homescreen na pametnom telefonu. Nije bitno da li je Android, Windows Phone ili iOS – svi oni imaju jednu sličnost. I to nije slučaj samo kod današnjih telefona i tableta. Od vremena kada naši telefoni nisu bili „pametni“, svi su imali tu jednu zajedničku stvar – jedna stvar koja nam ne treba, bar ne uvek – indikatore statusa.

Ali, dolaskom nove verzije Androida, kodnog imena Kit Kat 4.4, dolaze i nove mogućnosti. Jedna od novih funkcija koju KitKat dovodi do vaših telefona se zove „Immersive Mode“.

Kada čitate knjigu, igrate igru ili gledate film, KitKit će sakriti softverske tastere i statusne trake, koje često odvraćaju pažnju od bilo koje delatnosti koju pokušavate da postignete na svom telefonu.

Kada gledamo film, čitamo knjigu, igramo igricu, ne zanima nas u svakom trenutku koliko procenta baterije nam je ostalo, ili kolika je jačina signala. Jednostavno samo želimo da uživamo u celom ekranu. Ali statusna linija ili tasteri koji zauzimaju dno ekrana nisu uvek potrebni. Pa zašto me možemo da ih isključimo? Imali smo tu statusnu traku na našim telefonima toliko dugo, i zašto se jednostavno ne bi oslobodili nje.

Immersive Mode nam konačno to pruza. Automatski će sakriti nepoželjne menije i obaveštenja. Dodatna pozitivna strana ovog moda je da nećemo morati da izlazimo iz aktivne aplikacije, da bi videli od koga nam je stigao mail, SMS ili MMS, što podiže sam multitasking na viši nivo.

Ostaje nam da vidimo kako će Google ovaj mod implementirati u sledećoj verziji Androida, i da li će time ponuditi veću slobodu korisnicima da operativno okruženje podese prema svojim potrebama, slično kao što je i uradio sa Google Now.

Related posts

HTC HD2 dobio Android Jelly Bean 4.1

HTC HD2 dobio Android Jelly Bean 4.1

Telefon HTC HD2 ima nešto što jako malo telefona imaju, a to je jaka zajednica developera. Upravo zbog toga, vlasnici telefona HTC HD2 sada mogu da uživaju u Android-u Jelly Bean 4.1 na svojim uređajima. Ova verzija ROM-a, bez obzira na to što je još uvek u alpha verziji, pokriva većinu...

Domaća Android igra Olimpijac

Domaća Android igra Olimpijac

Pokaži svoje znanje iz istorije sporta i olimpizma! Olimpijske igre u Londonu su sve bliže a Telenor, Olimpijski komitet Srbije i najveći domaći forum Burek su se potrudili i pripremili kviz znanja Olimpijac koji će vas zabaviti u ovim hladnim danima i omogućiti vam da naučite mnogo toga...

Novi Sony Xperia P i U telefoni

Novi Sony Xperia P i U telefoni

Predstavljeni novi Sony Xperia NXT smart telefoni – Xperia P i Xperia U Povezivanjem najboljeg od Sony tehnologije i vrhunske zabave, Xperia NXT linija je prekretnica koja donosi specifično Sony korisničko iskustvo sa međusobnim povezivanjem elektronskih uređaja, kojim korisnici mogu uživati i...